Hoogrisico-honden

Bijscholing: begeleiden van HoogRisico-honden en hun eigenaars

Je komt tijdens de uitoefening van je hobby/beroep in contact met hondeneigenaren. Zo ook met eigenaren van hoog-risicohonden zoals stafford- en pitbullachtigen en hun kruisingen.
In de volksmond benoemen we ze vaak met het beladen woord 'vechthonden'.

Doel van de bijscholing

Op veel hondenscholen ontbreekt het aan de benodigde specifieke kennis over dit soort hondenrassen. Mensen met hoog-risicohonden zie je relatief weinig op hondenscholen, waardoor je er ook weinig ervaring mee kunt opdoen. Dat heeft weer tot gevolg dat eigenaren van HR-honden zich vaak onvoldoende gekend voelen.


Tijdens deze bijscholingsdag willen we deze cirkel doorbreken en kynologisch instructeurs toerusten om begripvol en verantwoord les te geven aan mensen met HR-honden. Ook gedragstherapeuten en andere

hond-professionals zijn zeker welkom.

Inhoud bijscholing

In deze bijscholing zitten twee centrale thema's:

  • Hoe begeleid je eigenaren van hoog-risicohonden naar verantwoord eigenaarschap?
  • Wat zijn de do’s & dont’s in de begeleiding van deze honden?

Dit alles zonder de nuance uit het oog te verliezen. Het zijn en blijven uiteindelijk gewoon honden met zowel hun lieve kanten als met hun streken.


Door wie?
De bijscholing wordt verzorgd door 2 mensen van O&O (Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding) die al lange tijd nauw betrokken zijn bij het project "Zware Jongens en Pittige Meiden": Wendy Las van Bennekom en Peter Martens. Naast hun kennis over gedrag, beschikken beiden ook over enorm veel ervaring met en kennis over HR-honden.


De uitkomsten van anderhalf jaar onderzoek in nauwe samenwerking met rasverenigingen, ervaren eigenaren, fokkers en asielmedewerkers, zijn van groot belang voor hondeninstructeurs. Daarom deelt O&O de opgedane kennis graag tijdens een bijscholingsdag.

Extra info over de bijscholing vind je op https://www.hondenopvoeding.nl/cursussen/bijscholing-hoog-risicohonden-theorie

Tijdstip:  zaterdag 15 februari 2020 van 9.30u tot 16.30u

Deelname: €80 per persoon - €10 broodjeslunch

Locatie: Kasteel "Hof de Bist" (cultuurcentrum Ekeren 252cc)

Veltwijcklaan 252, 2180 Ekeren


Inschrijven via het dit invulformulier 

Voor vragen kan je een e-mail sturen naar info@kynologischcollectief.be