Speuren

Speuren

Elke hond kan speuren!

 

Elke hond speurt van nature. Tijdens de speurtraining leren we de hond gericht zijn neus te gebruiken. We maken gebruik van de natuurlijke driften van de hond zonder hierbij druk of dwang op de hond uit te oefenen.

 

Bij mantrailing leert de hond een menselijk geurspoor te volgen om zo een vermist persoon te vinden.

Bij detectie leren we de honden opzoek gaan naar een verborgen stof of geurbron.

 

Alle honden zijn welkom!

 

Alle honden zijn welkom ongeacht het ras, het trainingsniveau of de leeftijd. Ook honden die fysiek beperkt zijn door bijvoorbeeld gewrichts- of andere problemen kunnen via het speuren een mentale uitdaging vinden. Daarnaast is het een goede uitlaatklep voor actieve honden en groeien de wat onzekere types in hun zelfvertrouwen. De honden werken individueel zodat ook reactieve honden welkom zijn.

 

Deskundige begeleiding!

 

De speurlessen worden verzorgt door Kiki Vanhoenacker. Zij volgde haar opleiding in Nederland bij Wesley Visscher en behaalde tevens als eerste in Belgiƫ het level 1 van het GAK9-examen. Tevens is ze ook gediplomeerd gedragstherapeute en als kynologisch instructeur verbonden aan hondenschool Kunos en examinator bij Martin Gauss. Meer informatie over de methode van GAK9 vind je hier.

 

Voor een afspraak of meer informatie, stuur gerust een berichtje kiki@kynologisch collectief.be

 

Tevens geven wij speur-workshops op vraag van hondenscholen of tijdens evenementen. Indien u interesse heeft in het organiseren van een workshop in samenwerking met ons kan u contact opnemen via het contactformulier.

Copyright 2017 Kynologisch Collectief - info@kynologischcollectief.be - Alle rechten voorbehouden.