Speuren

Speuren

Elke hond kan speuren

 

Elke hond speurt van nature. Tijdens de speurtraining leren we de hond gericht zijn neus te gebruiken. We maken gebruik van de natuurlijke driften van de hond zonder hierbij druk of dwang uit te oefenen.

 

Bij mantrailing leert de hond een menselijk geurspoor volgen om zo een vermist persoon te vinden.

Bij detectie leren we de honden opzoek gaan naar een verborgen stof of geurbron.

 

Alle honden zijn welkom

 

Alle honden zijn welkom ongeacht het ras, het trainingsniveau of de leeftijd. Ook honden die fysiek beperkt zijn, vinden in het speuren een mentale uitdaging. Daarnaast is het een goede uitlaatklep voor actieve honden en groeien de wat onzekere types in hun zelfvertrouwen. De honden werken individueel zodat ook reactieve honden welkom zijn.

 

Deskundige begeleiding

 

De speurlessen worden verzorgt door Kiki Vanhoenacker. Zij volgde haar opleiding in Nederland bij Wesley Visscher en vele GAK-seminars. Ze behaalde als eerste in Belgiƫ het level 1 van het GAK9-examen. Kiki is ook gediplomeerd gedragstherapeute en als kynologisch instructeur verbonden aan hondenschool Kunos en examinator bij Martin Gaus. Meer informatie over de methode van GAK9 vind je hier.

 

Voor een afspraak of meer informatie, stuur gerust een berichtje kiki@kynologisch collectief.be

 

Kiki geeft ook speur-workshops op vraag van hondenscholen of tijdens evenementen. Indien je interesse hebt, neem gerust contact op via het contactformulier.

Copyright 2017 Kynologisch Collectief - info@kynologischcollectief.be - Alle rechten voorbehouden.